Miten marraskuu meni? – pettymyksiä ja huonoja valintoja

Marraskuu oli ja meni ja näin jälkikäteen oli aika huono kuukausi niin rahallisesti kuin muutenkin. Palkka oli pieni ja tiedossa oli yhden kuun aikana kolmet juhlat, jotka söivät osansa budjetista. Juhlista jäi myös todella paha väsymys, joka söi aikaa ja jaksamista arkirutiineilta. Säästöön ja sijoituksiin jäi silti rahaa, mutta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ahdistuin pankkitilin saldon määrästä.

Näihin olen tyytyväinen:

Keikat, leffat jne. = 0 €

Tässä kuussa en kuluttanut euroakaan leffoihin, keikkoihin, festarilippuihin tai mihinkään muuhunkaan kulttuuriseen elämykseen. Jee hyvä minä.

Ratsastus = 0 €

Periaatteessa tähän olen tyytyväinen, jos pelkkää rahan menoa miettii. Mutta olen silti pettynyt, etten yhdelläkään ratsastustunnilla käynyt, koska se on niin mukavaa puuhaa.

Asuminen = 142,50 €

Asumisen halvat kustannukset miellyttävät kyllä joka kuukausi ja tähän voin vaan todeta, että olen sattuman kautta päätynyt edulliseen ja onnelliseen tilanteeseen. Asun avomieheni omistamassa asunnossa, josta en itse siis omista yhtään mitään, jonka takia maksankin vain juoksevista kuluista puolet.

Näihin olen pettynyt:

Ruoka = 329 €

Viime kuussa kirjoitin jo, että minulla menee yksin tosi paljon muutenkin ruokaan rahaa, koska syön usein ja terveellisesti. Tässä kuussa meni kuitenkin erityisen paljon rahaa tähän kategoriaan, tuli ilmeisesti myös herkuteltua jonkun verran..

Kosmetiikka = 120,11 €

En osta mielestäni turhaa ylimääräistä kosmetiikkaa, mutta tässä kuussa monet tuotteet loppuivat samaan aikaan ja tilaan suurimman osan käyttämistäni tuotteista netistä Dermosililtä, ja taas kerran tilasin tuotteita odottamaan myöhempää käyttöä ja käytän noita tuotteita vielä usean kuukauden ajan. Silti vituttaa maksaa yli sata euroa jostain kauneusjutuista. Varsinkin, kun Postin lakon takia ei vieläkään yhtä pakettia näy.

Lääkkeet = 36,55 €

Vaikka tulivat ihan tarpeeseen, vituttaa silti maksaa.

Baarit = 28 €

Vihaan aina sitä, jos baariin menee rahaa. Harvoin baari-illoista jää hyvä mieli tai kivoja muistoja, joten nään tuon aina ihan turhana kuluna. Silti sinne on vaan aina välillä päästävä.

Päihteet = 49 €

Noin puolet oli alkoholiin ja puolet tupakkaan ja kuten ylläolevakin, tämä on sellainen kategoria, joka aina ärsyttää. Tässä kuussa oli kolmet juhlat, joten rahaa paukkui aloittelujuomiin ja viihdepolttamiseen. Olen pidemmän aikaa jo miettinyt, että voisi lopettaa kummatkin pidemmäksi aikaa, koska ei niistä mitään hyvää käteen jää, mutta selkäranka on ainakin vielä katkennut joka kerta. Saas nähdä viisdastuuko tämän asian suhteen joskus.

Tulot1340,06 €
Menot1172,80 €
Yhteensä167,26 €
Asp50 €
Säästöön77 €
Sijoituksiin50 €

Ylläolevassa taulukossa välttämättä jäljelle jäänyt raha ei suoraan täsmää aina aspiin, säästöön ja sijoituksiin meneviin rahoihin, koska joskus saattaa unohtua merkitä joku meno ylös. Marraskuussa kaiken kaikkiaan menot pysyivät alle budjetin (1250 € kuussa), mutta silti tuntuu, että meni ihan turhuuksiin rahaa koko ajan ja tuli kulutettua ihan liikaa. No tässä kuussa paremmin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s