Miten lokakuu meni?

Kaiken kaikkiaan olen vähän pettynyt lokakuun tilanteeseen, koska kulutin vähän liikaa rahaa. Tavoitteeni on saada kaikki menot katettua noin tuhannella eurolla, mutta nyt meni vähän yli. Viime kuussa tuli muutamia sellaisia kuluja, joita ei tule joka kuukausi (ratsastustuntikortti, säädöt salimaksujen kanssa, ehkäisy moneksi kuukaudeksi jne.), joten budjetti joutui vähän venymään. Mutta sain kuitenkin säästöön ja sijoituksiin rahaa, niin se on aina tietenkin positiivista. Alle kuvaan olen koonnut sellaisia kategorioita, joita haluan itse seurata joka kuukausi.

Näihin olen tyytyväinen:

Keikat, leffat jne. = 40,90 €

Yleensä mulla uppoaa varsinkin keikkoihin todella paljon rahaa, koska käydään niissä tosi usein, mutta nyt tuli ostettua vain yksi keikkalippu ennakkoon Kotiteollisuuden keikalle. Jippii!

Kosmetiikka = 21,50 €

Täysin tyytyväinen olisin, jos tähän kategoriaan ei menisi yhtään, mutta mä huolehdin aika paljon omasta ulkonäöstä ja siihen saa uppoamaan kyllä rahaa, vaikka olen vähentänytkin. Tuolla summalla ostin neljät irtoripset (turhuuksien turhuus kylläkin), joilla tulen pärjäämään pari vuotta ja siveltimiä 85 % alennuksella, joten mielestäni ihan hyvät kaupat tein molemmissa.

Päihteet = 11,05 €

Tähän olin kaikista eniten tyytyväinen, koska joskus janoisena kautena tuo summa on useita satoja euroja. Tuo summa koostuu pelkästään kotitissuttelusta, eli en käynyt baarissa lokakuussa ollenkaan enkä sitä kautta polttanut yhtään tupakkaa (olen kännipolttaja), joten voi taputtaa itseään selkään, hyvin meni!

Asuminen = 134 €

Asumisen halvat kustannukset miellyttävät kyllä joka kuukausi ja tähän voin vaan todeta, että olen sattuman kautta päätynyt edulliseen ja onnelliseen tilanteeseen. Asun avomieheni omistamassa asunnossa, josta en itse siis omista yhtään mitään, jonka takia maksankin vain juoksevista kuluista puolet.

Vaatteet = 9 €

Kirpparilta tarttui mukaan yhdeksällä eurolla neule kylmeneviä iltoja varten, ei paha ollenkaan.

Ravintolat = 8,50 €

Ollaan sovittu, että käytäisiin vaan kerran kuussa ulkona syömässä, mutta usein se lipsuu, koska ruoka on vaan parasta. Tässä kuussa meni kuitenkin vain yhden lounaan verran ravintolaruokiin, joten peukku ylös. Taisin käydä kaksi muuta kertaa kyllä syömässä ulkona, mutta joku muu maksoi ne, joten eipä tullut kuluja itselle.

Näihin olen pettynyt:

Salimaksut = 124,60 €

Tässä kuussa oli säädön takia vähän enemmän maksettavaa salista. Käyn siis kahdella eri kuntosalilla treenaamassa ja toiseen niistä eräpäivät loka- ja marraskuulle sattuivat molemmat lokakuulle ja toisessa omistaja vaihtui ja laskuni oli hävinnyt matkalla, jonka takia jouduin takautuvasti maksamaan syyskuun laskun. Eli en siis maksanut mitään ylimääräistä vaan ennakkoon ja jälkeenpäin omia maksuja, mutta kyllähän se kirpaisee maksaa tuon verran kuntosalista yhden kuun aikana.

Ruoka = 297,30 €

Tiedostan ruokalaskuni olevan joka kuukausi iso yhdelle henkilölle, mutta tässä kuussa meni jotenkin erityisen paljon rahaa syömiseen. Haluan ruokani olevan terveellistä, hyvää ravintoarvoiltaan, maukasta ja vieläpä helppoa valmistaa, niin ruokaan uppoaa kyllä joka kuukausi jonkin verran rahaa. Jos mua ei kiinnostaisi ravintoarvoiltaan ollenkaan se, mitä suuhuni tunkisin, olisi tuo summa paljon pienempi, mutta oma hyvinvointi on kyllä hyvä kohde laittaa rahaa.

Veikkaus = 10 €

Vaikka lottovoitto on todella epätodennäköinen, niin kyllä sitä pitää silti yrittää aina.

Sisustus = 16 €

Harvoin enää ostan kotiini mitään, mutta nyt sain niin hyvän idean, joten se oli pakko toteuttaa. Olen innokas kallojen keräilijä ja niitä on kertynyt jo jonkin verran, joten kaksi niistä ansaitsi arvoisensa paikan sellaisesta lasilyhdystä.

Muut = 19,95 €

No, innostuin taas vaihteeksi pelaamaan Sims-peliä ja ostin siihen lisäosan, mitäpä siihen lisäämään.

Autoilu = 229,50 €

Bensat, vakuutus ja auton osamaksu. Auto on kallis pitää, mutta siitä en tule kyllä koskaan luopumaan, koska olen niin laiskapaska. Tulisi kyllä halvemmaksi kävellä, pyöräillä ja käyttää julkisia, mutta niihin kuluisi niin paljon aikaa (ja vaivaa) ettei jaksa niin paljon kiinnostaa, vaan maksan mukisetta autoilun kulut.

Tulot 1708,21 €
Menot 1153,55 €
Yhteensä 554,66 €  
Asp 50 €
Säästöön 409,10 €  
Sijoituksiin 100 €

Pakollisiin kuluihin minulla meni lokakuussa 972,29 €, johon sisältyi isommat sali- ja heppailumaksut, joten aika pienet pakolliset kulut mulla kaiken kaikkiaan on, eikä ne vaihtele ihan hirveästi kuukausien välillä, mitä nyt joskus sattuu olemaan juuri tuollaisia isompia laskuja. Mutta helposti pitäisi tulla toimeen tuolla 1000 eurolla kuussa, vielä ei ole tainnut kertaakaan onnistua, mutta parhaani yritän.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s